De twee pennen

correctie en redactie

Manuscriptbeoordeling & Proeflezen

Gevestigde uitgevers accepteren bijna geen van allen nog nieuwe manuscripten. 
Als beginnende schrijver kun je ervoor kiezen je manuscript in eigen beheer uit te geven óf via een van de vele online uitgevers. 
Waar je dan tegenaan loopt is dat deze vaak geen budget hebben voor redactie en/of een kritisch oordeel over je verhaal. Maar je wil wél een boeiend manuscript!


Feedback

Standaard geven wij schriftelijk feedback, per mail. 

Op verzoek delen we de feedback (redactieniveau 2 of manuscriptbeoordeling) ook persoonlijk, dat kan telefonisch of bij ons thuis. Daar vragen we niets extra voor, in het laatste geval moet je alleen wel de moeite nemen om naar ons toe te komen.


Schrijfcoaching 

We kunnen je ook begeleiden bij de totstandkoming van je manuscript. Waar begin je en hoe bouw je een structuur voor je verhaal? Tijdens het schrijven lezen we met je mee en houden je met enkele simpele handreikingen op koers.


Manuscriptbeoordeling


We lezen je manuscript zorgvuldig en maken een uitgebreid verslag van onze bevindingen. Daarin doen we suggesties voor verbeteringen en stellen verdiepende vragen. Binnen drie weken krijg je bericht!

Je manuscript wordt door ons beiden gelezen, in onderling overleg stellen we de feedback op.


Prijs: € 275,00 voor een manuscript tot maximaal 50.000 woorden, daarna voor elke 1000 woorden meer € 5,00.

Voor schrijfcoaching vragen we 
€ 55,- per uur.


Proeflezen


Wil je eerst een globale beoordeling van je verhaal, dan treden we als proeflezers op. We lezen je volledige manuscript en kijken of het een helder verhaal is dat voldoende boeit. 


Onze quickscan formuleren we op ongeveer één A-4.


Prijs: € 150,00 voor een manuscript tot maximaal 50.000 woorden, daarna voor elke 1000 woorden meer € 3,00.