De twee pennen

correctie en redactie

Correctie & Redactie

Er is weinig zo storend als onnodige fouten in je verhaal. Zelf heb je het al menig keer doorgelezen. De onvolkomenheden vallen je niet meer op. 


Hoe kunnen wij je helpen?

Hieronder zie je de verschillende mogelijkheden en richtprijzen. Iedere opdracht behandelen we als maatwerk. De ene tekst is de andere niet. Afhankelijk van de kwaliteit van de door jou aangeleverde tekst komen we met een passend voorstel. 


Hoe gaan we te werk?

Ingrid neemt de eerste correctieronde voor haar rekening, zij vist de (spel)fouten eruit. Dan gaat Guido aan de slag. Hij richt zich vooral op leesbaarheid en stelt verbeteringen voor. Vervolgens nemen we het verhaal nog een keer samen door, we bespreken de zinsopbouw en chronologie, maar ook andere zaken die ons als lezer opvallen. Verdiepende vragen en overige suggesties plaatsen we in de kantlijn. 


Samen verbeteren en verdiepen we jouw verhaal!


Tekstcorrectie


We kijken jouw tekst na op (spel)fouten, incorrecte interpunctie, overbodige bijwoorden, dubbele woorden en andere onjuistheden.


Bij ons vind je geen standaardtarieven. 

We doen het anders. Vaak kan het namelijk goedkoper. Een tekst die weinig (spel)fouten bevat is vele malen sneller gecorrigeerd dan een tekst die wemelt van de fouten. 

Stuur ons (een deel van) je tekst toe ter beoordeling en we maken een aanbieding voor je die afgestemd is op jouw behoefte. 


Prijzen verschillen van € 5,00 tot € 10,00 per 1000 woorden.


Redactieniveau 1


We maken de tekst niet alleen foutloos, maar ook goed leesbaar. 


Hierbij kijken we tevens naar vorm en stijl van het verhaal. Is de hoofdstukindeling logisch, de zinsopbouw vloeiend en is er voldoende afwisseling in woordkeuze? 

We doen suggesties voor verbeteringen of herschrijven tekstgedeelten.


Ook hier gelden geen standaardtarieven. Prijzen verschillen van € 7,50 tot € 12,50 per 1000 woorden.


Redactieniveau 2


Nu kijken we ook inhoudelijk naar je tekst.

 
Is de rode draad helder en de verhaallijn boeiend? Zijn de personages voldoende uitgewerkt en zitten structuur en plot goed in elkaar? Is het verhaal zintuiglijk beschreven? Is de persoons- en tijdsvorm goed gekozen? 

Waar is mogelijk ruimte voor verdieping? 

Indien nodig schrijven we ontbrekende tekstgedeelten.


Ook hier gelden geen standaardtarieven.

Prijzen verschillen van € 10,00 tot € 15,00 per 1000 woorden. Soms zullen we adviseren om met een vast uurtarief te werken.

Is er een tweede redactieronde nodig, dan passen we de prijs aan.